Eerste liquidatiereserves kunnen in 2020 uitgekeerd worden aan voordelig tarief van 5%! Dividenden worden in de regel belast aan 30%. Sinds enkele jaren kan een kleine vennootschap echter ook zogenaamde “liquidatiereserves” aanleggen. Net als een gewone reserve, is een liquidatiereserve een interne “spaarpot” voor de aandeelhouder(s). De spaarpot kan jaarlijks opgebouwd worden met de winst van het boekjaar.
Dnf group specialiseert verder met de oprichting van dnf tax & legal. Bij dnf leggen we dan ook reeds enkele jaren de focus op de digitalisering en automatisering van het accountancy werk en concentreren we ons op een diepgaande specialisering.
Om de belastingverhoging wegens onvoldoende voorafbetalingen te vermijden, kan nog een laatste keer vooraf betaald worden vóór 20 december 2019. Het verplichte btw-voorschot moet dan weer betaald zijn vóór 24 december 2019.

De Belgische Thomas Cook-vennootschappen zijn kort voor hun faillissement nog bij de notaris langs geweest om met een zogenaamde 'opt-in' het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen nog vóór 1 januari 2020 toepasselijk te maken.

U heeft het al meermaals gehoord; op 30 september 2019 moet iedere “uiteindelijke begunstigde” van een Belgische vennootschap, vzw, stichting , maatschap, fiducie of trust en soortgelijke juridische constructies zich hebben geregistreerd in het UBO-register.
Met groot enthousiasme neemt dnf dit jaar deel aan de Warmste Week van Studio Brussel. De bijdrage van onze warme actie die plaatsvindt op donderdag 13 december 2018 gaat integraal naar het project TeGek!?
Bij dnf group houden we de digitale evolutie scherp in de gaten. Onze nieuwste aanwinst, Yuki, is een tool waarmee u en uw accountant samen uw …
Meer dan waarschijnlijk zal de forfaitaire waardering van het voordeel alle aard voor de (gratis) terbeschikkingstelling van een woning door een vennootschap …